Onze zomer begint in januari

We kunnen er weer bijna invliegen!

De heerlijke appelbollen en worstenbroden zijn verorberd, de Sportpersoonlijkheid en de Gouden Schouder van 2018 zijn verkozen, en de zomertornooien voor 2019 liggen vast. De recente sneeuwgolf is een dappere poging van Moeder Natuur om de winter nog even in stand te houden, maar de dagen zijn al mooi aan het lengen en dat betekent dat onze achttallen binnen de kortste keren weer paraat zullen staan op ons trainingsplein.

Om het afgelopen jaar volledig af te sluiten, hebben we natuurlijk onze traditionele stemming voor de Sportpersoonlijkheid en de Gouden Schouder gehouden. De titel van Sportpersoonlijkheid gaat deze keer naar Koen voor zijn zeer succesvolle zomerseizoen met Giana dat hem de overgang naar Z1 dressuur heeft opgeleverd. En de grootste inzet werd dit jaar alweer geleverd door onze onvermoeibare voorzitter, Herman. Dikke proficiat, allebei!

Onze zomer begint in januari 1

Voor onze trouwe supporters en vergeetachtige ruiters delen we hieronder nog even onze kalender voor het naderende zomerseizoen:

 • 10 maart: start van de achttaltrainingen
 • 5 mei: tornooi Zoersel
 • 19 mei: tornooi Olmen
 • 8 juni: clubkampioenschap
 • 7 juli: tornooi Noorderwijk
 • 14 juli: tornooi Schriek
 • 28 juli: tornooi Vorselaar
 • 1-4 augustus: supporteren op het EK in Duitsland
 • 11 augustus: tornooi Broechem
 • 15 augustus: tornooi Beerse
 • 1 september: tornooi Brecht
 • 22 september: provinciaal tornooi Westerlo
 • 6 oktober: nationaal tornooi Bevel
 • 12 + 13 oktober: rally Grobbendonk
 • 19 + 20 oktober: eventing Grobbendonk

Eventing Grobbendonk 2018 – een terugblik

Het was een prachtig zonovergoten weekend, dat derde weekend van oktober wanneer we traditiegetrouw Eventing Grobbendonk organiseren. Dat kwam natuurlijk door het mooie weer, de intussen al bijna legendarische pannenkoeken aan de waterbak en zeer zeker ook door de vele enthousiaste deelnemers. Voor de facts & figures verwijzen we graag door naar het verslagje dat LRV op zijn website publiceerde. Voor de volledige uitslagen kan je naar goede gewoonte terecht op Equester.

Voor sfeerfoto’s verwijzen we dan weer graag door naar het fotoalbum op onze Facebookpagina.

Ons resten er nu enkel nog heel veel ‘merci’s’ om uit te delen: dankjewel aan alle deelnemers, dankjewel aan het publiek, dankjewel aan de sponsors, dankjewel aan de terreineigenaars, dankjewel aan alle vrijwilligers en aan iedereen die op een of andere manier een handje is komen helpen en deze editie van Eventing Grobbendonk tot een succes heeft gemaakt. Merci en hopelijk tot volgend jaar!!

Eventing Grobbendonk 2018 - een terugblik 2 Eventing Grobbendonk 2018 - een terugblik 3

Rally 2018 – een topeditie!

Meer dan 50 deelnemende groepen, goed voor 173 combinaties, namen op 13 en 14 oktober 2018 deel aan onze rally in de bossen in Vorselaar en Herentals. Ze gingen op zoek naar de antwoorden op vragen en droedels en probeerden dat te doen via een juist parcours en aan de ideale snelheid. Zoveel ruiters en paarden en pony’s, dat is dus een absolute top-editie van onze jaarlijkse rally. Met dank aan de weergoden voor het prachtige zonnetje, en nog meer aan alle enthousiaste deelnemers natuurlijk!

Voor LRV Grobbendonk staat het tweede weekend van oktober altijd met stip in de agenda. Het weekend ná het Nationaal Ruitertornooi en vóór Eventing Grobbendonk organiseren wij al jarenlang een rally. De leden van onze club werken in teams aan de diverse activiteiten. Vooral voor Sarah, Nele en Stanie was het een heel druk weekend en ook daarvoor waren zij al druk bezig met het uitdokteren van vragen, het bekijken van parcours-opties, het ophangen van signalisatie, werkschema’s opstellen, … Goed gedaan – dikke merci!

Interesse gewekt? Reserveer het tweede weekend van oktober 2019 alvast een halve dag in de agenda en kom zelf ook ‘ns meedoen aan de rally van LRV Grobbendonk!

Rally 2018 - een topeditie! 4 Rally 2018 - een topeditie! 5 Rally 2018 - een topeditie! 6

Rally 2018 - een topeditie! 7 Rally 2018 - een topeditie! 8 Rally 2018 - een topeditie! 9

Het is trouwens ook door al die voorbereidingen (voor rally en eventing) dat je hier nog niks kon lezen over het Nationaal Ruitertornooi. Potten hebben we daar niet kunnen breken, maar eigenlijk zijn we best wel fier dat we met 2 achttallen en 4 individuele combinaties mochten aantreden. Voor de volledigheid vind je hier de uitslag:

8TAL ZA: 5de plaats
8TAL M: 5de plaats

INDIVIDUELE DRESSUUR
– M1: Sanne Soetemans met Kulderzipke: 5de plaats
– M1: Nele Soetemans met Indezz: 9de plaats
– M2: Stanie Soetemans met Dixie: 12de plaats
– M2: Koen Soetemans met Giana: 19de plaats

Een nat provinciaal tornooi

We dachten bijna een volledige zomer rond te zijn gekomen zonder nat te worden, maar dat gold helaas niet voor onze provinciale selecties… en dat waren er heel wat. Met 3 groepscombinaties, 15 individuele dressuurcombinaties en 1 springcombinatie waren we uitgenodigd op het provinciaal tornooi te Merksplas. We vertrokken met auto’s vol reservekleren, handdoeken, paraplu’s en regendekens, want alle weerberichten hadden een dag vol hardnekkige regen voorspeld. Er is echter meer nodig dan wat regen om LRV Grobbendonk thuis te houden van een provinciaal tornooi. Gelukkig maar, want het was geen vruchteloze dag. Ons achttal M behaalde een knappe 2de plaats, en ons achttal Za mocht na het overkampen eveneens met een zilveren medaille naar huis.

Een nat provinciaal tornooi 10

Bij de individuele dressuur hebben we ook enkele podiumplaatsen kunnen bemachtigen:

2de plaats?
– M1: Sanne Soetemans met Kulderzipke
– L1: Sarah Soetemans met Kanzas

3de plaats?
– L1: Lotte Soetemans met Merlot

Volgende week reizen we af naar het verre Ardooie voor het laatste tornooi van 2018, waar we hopelijk van mooier herfstweer mogen genieten. We mogen op het Nationaal tornooi aantreden met twee achttallen en drie dressuurcombinaties:

M2: Koen Soetemans met Giana
M1: Sanne Soetemans met Kulderzipke
M1: Nele Soetemans met Indezz

We zijn trots op deze nationale selectie en we wensen al onze ruiters en amazones veel succes!

Vele handen maken licht werk

Het zomerseizoen is bijna ten einde, maar voor LRV Grobbendonk betekent dat nog maar het begin van de drukste periode van het jaar. We zijn een tijdje geleden al aan de slag gegaan, maar nu voelen we onze cross stilaan echt dichterbij komen. Tijd om de handen nog eens uit de mouwen te steken dus. Voor iedereen is er wel een klusje op maat: schuren, schilderen, keren, harken, maaien, zagen,… Er is nog veel te doen, maar het parcours begint vorm te krijgen en dat is altijd fijn om te zien. ’s Middags werden de harde werkers beloond met de heerlijke kookkunsten van Marleen: knapperige kroketjes met gebraden kip en romige champignonsaus. Wie wilt daar niet voor komen klussen?

Vele handen maken licht werk 11 Vele handen maken licht werk 12 Vele handen maken licht werk 13 Vele handen maken licht werk 14 Vele handen maken licht werk 15

Vele handen maken licht werk 16 Vele handen maken licht werk 17 Vele handen maken licht werk 18 Vele handen maken licht werk 19 Vele handen maken licht werk 20

Wortel en Loenhout

Ruitertornooi Wortel

Het was een aangename dag op het kleine maar fijne ruitertornooi van Wortel. We werden opnieuw verwacht op de prachtige terreinen van de Kolonie van Merksplas en eindelijk hoefden onze paarden en wijzelf eens niet de hele dag te verkommeren onder de blakende zon. Tussendoor moesten we zelfs af en toe een trui aantrekken, maar om te rijden waren de temperaturen ideaal. Onze ruiters en amazones van de achttallen M en Za hebben daar dan ook mooi gebruik van gemaakt en ook de paarden hebben hun beste beentjes voorgezet. Voor het achttal M was het net niet genoeg voor een eerste plaats, maar met een zilveren medaille kunnen we ook best tevreden zijn.

Ons Za-team daarentegen had er met een mooie proef en een eerste plaats zelfs nog niet genoeg van gehad, want zij hebben vervolgens ook nog een prachtige demonstratie neergezet op het A-terrein. De paarden waren allang niet meer onder de indruk van de wapperende vlaggen of kleurrijke hindernissen en de vooruitgang tegenover de start van het seizoen was overduidelijk!

Hieronder vind je onze uitslagen:

8TAL ZA: 1ste plaats ??
8TAL M: 2de plaats?

2de plaats?
– M1: Nele Soetemans met Indezz
– M1: Sanne Soetemans met Kulderzipke
– L1: Lotte Soetemans met Merlot

3de plaats?
– M2: Koen Soetemans met Giana
– L1: Sarah Soetemans met Kanzas
– B2: Vicky Baeten met Sophie

SPRINGEN
Beginnelingen?
– Foutloos: Jef Huysmans met Obama

Wortel en Loenhout 21 Wortel en Loenhout 22 Wortel en Loenhout 23 Wortel en Loenhout 24 Wortel en Loenhout 25  

Wortel en Loenhout 26 Wortel en Loenhout 27 Wortel en Loenhout 28 Wortel en Loenhout 29 Wortel en Loenhout 30

Ruitertornooi Loenhout

De week erna was het dan toch een beetje té fris naar onze zin. De resultaten vielen wat tegen, maar gelukkig zien we binnenkort weer een herkansing tegemoet in Meerhout, en vervolgens (hopelijk) op het Provinciale tornooi van Merksplas.

8TAL ZA: 2de plaats?

INDIVIDUELE DRESSUUR
1ste plaats??
– M2: Koen Soetemans met Giana

2de plaats?
– M1: Nele Soetemans met Indezz
– B2: Sarah Torfs met Charming

SPRINGEN
Aspiranten?
– Foutloos: Vicky Baeten met Sophie
– Foutloos: Lotte Soetemans met Merlot

Kasterlee maal twee

Twee keer mochten we deze zomer aantreden in Kasterlee begin augustus. Zowel op 5 als op 12 augustus verscheen LRV Grobbendonk op het ruitertornooi daar.

De eerste keer was het warm. Hééééél warm. Dat was natuurlijk voor iedereen het geval, maar wij leken het er net wat moeilijker mee te hebben, want onze groepsdressuur was niet naar behoren. Goed dat we konden rekenen op deze individuele combinaties om de eer hoog houden 🙂

INDIVIDUELE DRESSUUR
1ste plaats
– L1: Lotte Soetemans met Merlot
– B2: Emily De Busser met Cleo

2de plaats
-M1: Sanne Soetemans met Kulderzipke
– L1: Sarah Soetemans met Kanzas
– B2: Sarah Torfs met Charming

SPRINGEN
Beginnelingen
– Foutloos: Jef Huysmans met Otiz

Aspiranten
– Foutloos: Vicky Baeten met Sophie
– Foutloos: Jef Huysmans met Opium
– Foutloos: Lotte Soetemans met Merlot

Kasterlee maal twee 31 Kasterlee maal twee 32 Kasterlee maal twee 33 Kasterlee maal twee 34

Gelukkig mochten we dus een weekje nadien al herkansen. Het stof uit onze kleren gewassen en met frisse moed stonden we op dezelfde velden, die er ook na de storm en regen van de afgelopen dagen toch best nog wel droog bij lagen. Deze keer waren we er duidelijk beter klaar voor, want zowel het viertal als het achttal Za namen een gouden medaille mee naar huis. En de tweede plaats van het achttal M is zeker ook niet slecht. Een overzichtje van de individuele prijzen volgt snel (we wachten op Equester zodat we jullie zeker geen foute info meegeven), de sfeerfoto’s krijg je er nu al bij.

Kasterlee maal twee 35 Kasterlee maal twee 36 Kasterlee maal twee 37 Kasterlee maal twee 38 Kasterlee maal twee 39 Kasterlee maal twee 40 Kasterlee maal twee 41 Kasterlee maal twee 42 Kasterlee maal twee 43

UPDATE: nu ook de officiële resultaten van Kasterlee 2:

GROEPSDRESSUUR
8TAL ZA: 1ste plaats
4TAL L: 1ste plaats
8TAL M: 2de plaats

INDIVIDUELE DRESSUUR
1ste plaats
– L1: Lotte Soetemans met Merlot
– B2: Sarah Torfs met Charming

2de plaats
– M1: Nele Soetemans met Indezz
– M1: Sanne Soetemans met Kulderzipke
– L1: Lies Appels met Excellent
– B2: Liesbet met Won-Ton-Ton

3de plaats
– M2: Stanie Soetemans met Dixie

SPRINGEN
Aspiranten
– Foutloos: Vicky Baeten met Sophie

Klusjesdag: onderweg naar Eventing Grobbendonk 2018

Een eventingwedstrijd organiseren is veel meer dan er staan op het derde weekend van oktober. De cross mag dan wel bestaan uit vaste hindernissen, ook die moeten er piekfijn uitzien. Dus hebben wij intussen al enkele klusjesdagen achter de rug. Nadat we eerder al de waterbak onder handen namen, hebben we ons de afgelopen zaterdagen toegelegd op de houten hindernissen. Het bouwteam loopt dan het volledige parcours af en bekijkt bij elke hindernis wat er precies moet gebeuren, welke obstakels er een andere plek moeten krijgen, waar nieuwe hindernissen moeten komen, … De bosmaaier kwam al van stal zodat we de eerste stappen konden zetten naar een verzorgd parcours.

Gelukkig zijn er ook taakjes voor mensen die wat minder handig zijn 🙂 Gewapend met schuurpapier en biologische producten om het hout te beschermen, konden we aan de slag. Alvast enkele hindernissen zien er weer als nieuw uit, de rest volgt de komende zaterdagen nog. Want nog goed twee maanden en dan is het zover: op 20 en 21 oktober zijn jullie opnieuw van harte welkom op onze jaarlijkse eventingwedstrijd. Heb je een eigen zaak en wil je die aan meerdere honderden ruiters, amazones en hun entourage bekend maken? Neem dan contact op en we bekijken welke sponsorformule het beste bij jou past!

Klusjesdag: onderweg naar Eventing Grobbendonk 2018 44 Klusjesdag: onderweg naar Eventing Grobbendonk 2018 45 Klusjesdag: onderweg naar Eventing Grobbendonk 2018 46 Klusjesdag: onderweg naar Eventing Grobbendonk 2018 47 Klusjesdag: onderweg naar Eventing Grobbendonk 2018 48 Klusjesdag: onderweg naar Eventing Grobbendonk 2018 49

Tornooi Veerle + start voorbereidingen cross

Ruitertornooi Veerle

Ons eerste achttal heeft niet lang moeten wachten (in aantal tornooien gerekend tenminste) op een herkansing op het demonstreren. Waar de paarden in mei nog wat frisjes waren, ging het deze keer al stukken beter op het ruitertornooi van Veerle. Toegegeven, perfect was het nog niet; de ring was te smal en de zenuwen waren stiekem ook wel van de partij. Maar het was een vooruitgang en de gouden medailles zijn ook weer binnen. Nog eventjes en onze ZA-ruiters kennen het A-terrein op hun duimpje.

Tornooi Veerle + start voorbereidingen cross 50 Tornooi Veerle + start voorbereidingen cross 51 Tornooi Veerle + start voorbereidingen cross 52

Ook voor onze andere groepsdressuurteams was het een succesvolle dag. Hieronder staan nog eens de uitslagen van onze prijswinnaars:

GROEPSDRESSUUR
8-TAL ZA: 1ste plaats??
8-TAL M: 1ste plaats ??
4-TAL L: 2de plaats ?

INDIVIDUELE DRESSUUR
1ste plaats ??
– L1: Patricia Dutré met Kanzas
– B2: Liesbet Corthout met Won-Ton-Ton

2de plaats ?
– L1: Lotte Soetemans met Merlot
– L1: Sarah Soetemans met Kanzas
– B2: Emily De Busser met Cleo
– B2: Sarah Torfs met Charming

Tornooi Veerle + start voorbereidingen cross 53 Tornooi Veerle + start voorbereidingen cross 54 Tornooi Veerle + start voorbereidingen cross 55

Voorbereidingen cross

Vandaag hebben we officieel de voorbereidingen voor onze cross van 2018 gelanceerd. Om te beginnen hebben we onze waterbakken opgeruimd en een gloednieuw plastic zeil op de bodem gelegd. Een waterbak leegschuppen en weer volschuppen is niet niks, maar gelukkig maken vele handen licht werk. Nu maar hopen dat we tegen oktober eindelijk weer water hebben om de waterbak mee te vullen.

Tornooi Veerle + start voorbereidingen cross 56

Ruitertornooi Tielen, 15 juli 2018

Toegegeven, we mochten in mei ook al ‘ns een keertje aan de bak, maar gevoelsmatig zijn onze zomertornooien toch pas afgelopen weekend echt gestart. We mochten naar het tornooi van Tielen, dat weliswaar niet in Tielen was, maar op de terreinen van de Kolonie in Merksplas. Stoffige terreinen – even stoffig als het zowat overal in ons droge landje momenteel is.

Maar dat weerhield ons er niet van om veel prijzen bij elkaar te rijden. In de groepsdressuur was het vooral een verhaal van ‘net niet’ met twee derde plaatsen voor de achttallen. Individueel mochten er best wel wat medailles mee naar huis. Vicky stelde het volledige lijstje samen:

INDIVIDUELE DRESSUUR
1ste plaats
– M2: Koen Soetemans met Giana
– L1: Sarah Soetemans met Kanzas
– B2: Lies Appels met Excellent

2de plaats
– L1: Lotte Soetemans met Merlot
– B2: Sylvie Baeten met Atlantic

3de plaats
– L2: Herman Soetemans met Esperando
– B2: Emily De Busser met Cleo
– B2: Saskia Van Nieuwenhuyse met Bonapart

SPRINGEN
Beginnelingen
– Foutloos: Jef Huysmans met Obama

Gelukkig maar dat er al vrij goed gescoord werd, want veel tijd om te oefenen/verbeteren is er deze keer niet. Snel stopten we al onze witte outfit en zadeldoeken in de wasmachine om stof en zonnecrème eruit te wassen. En op 21 juli – maar 6 dagen na Tielen – treden we aan in Veerle-Laakdal voor ons volgende tornooi. Wish us luck! 

Ruitertornooi Tielen, 15 juli 2018 57 Ruitertornooi Tielen, 15 juli 2018 58 Ruitertornooi Tielen, 15 juli 2018 59 Ruitertornooi Tielen, 15 juli 2018 60 Ruitertornooi Tielen, 15 juli 2018 61 Ruitertornooi Tielen, 15 juli 2018 62