Clubkampioenschap 2018

Een klassieker in het voorjaar is ons clubkampioenschap. Dit jaar vond dat plaats op zaterdag 12 mei. Voor de gelegenheid hebben we het “Kijkdag” genoemd, wat eigenlijk gewoon hetzelfde is als een ander clubkampioenschap, maar dan met meer supporters 🙂

De ochtend stond in het teken van de dressuur. Op zo’n clubkampioenschap rijdt iedereen de proef van zijn/haar niveau, maar wel in dezelfde ring. Dat is ook gemakkelijk voor de supporters die altijd weten naar waar te kijken.

De drie beste combinaties moesten dan overkampen. Dat waren Lies met Excellent Pearl, Nele met Indezz en Lotte met Merlot. Ze deden dat allemaal supergoed! Maar er kan er maar één de winnaar zijn, en het is Lies die in 2018 de beker van Clubkampioen Dressuur mee naar huis mag nemen. Proficiat!

 

Dan was het aan de springruiters. Die zijn er in onze club niet zo veel, maar toch werd er aardig geknokt voor de beker van Clubkampioen Springen. Uiteindelijk mochten Stanie en Dixie die mee naar huis nemen. Dankzij zijn eveneens goede dressuurscore, is Stanie ook onze Algemeen Clubkampioen 2018. Proficiat!

Intussen zette de witte pony Grietje trouwens haar beste beentje voor om de kleinste geïnteresseerden een eerste kennismaking te geven met het paardrijden. Ze konden toch niet altijd op het springkasteel zitten 😉

Het organiserende team ging ‘all out’ voor de volgende activiteit: de stokpaardenrace. Met meer dan 10 combinaties aan de start en een veelvoud aan weddenschappen bij de bookmakers werd dit een bijzonder spannende race. Nog spannender zelfs toen bleek dat Bram Soetemans en Bram Bosch het parcours in exact dezelfde tijd hadden afgelegd. De barrage over een verhoogd parcours moest uitsluitsel brengen en aan het einde van de middag mochten we Bram Bosch kronen tot Kampioen Stokpaardenrace.

Bij deze willen we nog ‘ns een heel DIKKE MERCI meegeven aan het team dat dit clubkampioenschap heeft georganiseerd, aan alle toeschouwers en natuurlijk ook aan alle deelnemers. Tot volgend jaar! Meer foto’s zien? Check onze Facebookpagina!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.